Joi, 5 februarie, se dă startul în cea de-a a V-a ediții a Cupei Transilvania Cotraco la baschet pentru copii, cea mai mare competiție la acest nivel din România. Organizatorii, firma de echipament sportiv SportLife și clubul de baschet ACS Gladius Târgu-Mureș, alături de partenerii principali, Cotraco și Primăria Târgu-Mureș au făcut o scurtă prezentare a competiției care crește de la o ediție la alta. La competiția desfășurată sub egida Federației Române de Baschet, și în această ediție cu un caracter internațional, vor participa în premieră și formații din Germania, cu echipe din München și Hockenheim, precum și cele mai titrate echipe de copii din Bulgaria și Ungaria. Acestora li se alătură cele mai puternice echipe ale baschetului juvenil din România, cluburi cu multe sute de jucători legitimați, competiția devenind astfel cea mai puternică pentru baschetul juvenil din România. La start se vor alinia peste 40 de echipe, fete și băieți, care vor evolua în două perioade. Între 5 și 9 februarie se vor întrece echipele de Babybaschet, cu 14 echipe de băieți și 4 de fete. Din 9 februarie vor intra în întrecere echipele de Minibaschet, cu 20 de echipe de băieți și 6 de fete.

Speranțe într-o reușită deplină din partea tuturor
Înaintea startului, organizatorii și sponsorii competiției și-au exprimat convingerea că acestă competiție va aduce beneficii tuturor.
„Felicit organizatorii pentru eforturile care le fac pentru continuitatea acestei competiții rezervată copiiilor. Cinci ani nu sunt puțini, iar noi ne-am alăturat de doi ani pentru a sprijini această competiție, care crește de la an la an și mulțumesc firmei Cotraco pentru că ni s-a alăturat în sprijinirea acesteia. Chiar dacă nu este pe placul tuturor, noi putem demonstra că viața sportivă din Târgu-Mureș merge mai departe, pentru faptul că sportul este practicat de tot mai mulți copii. Mă bucură să întâlnesc pe stradă părinți sau bunici grăbiți să nu întârzie cu copiii sau nepoții lor de la meciuri. Acest lucru este unul cât se poate de îmbucurător și noi ne vom strădui ca aceste eforturi să nu fie zadarnice și rezultatele să apară în timp”, au fost cuvintele viceprimarului Claudiu Maior.

Pentru a doua ediție, sponsorul principal este firma Cotraco, prin însuși admistratorul său, Bogdan Bărbulescu, un mare iubitor al baschetului, așa cum a declarat cu mai multe ocazii. „Mulțumim în primul rând pentru că ne-ați dat ocazia să fim parteneri unei competiții pentru copii, cum este Cupa Transilvania la baschet. Sunt convins că această a doua ediție de când am devenit partenerii competiției va fi una și mai reușită decât cea precedentă, de care toată lumea a fost foarte mulțumită. Știm foarte bine că sportul în rândul copiilor este unul dintre cele mai benefice activități, ei sunt cei care trebuiesc sprijiniți, iar prin sprijinul nostru vrem să ne aducem și noi aportul la dezvoltarea acestei discipline, pe care eu personal o iubesc, una pe care am practicat-o și eu în copilărie, chiar dacă acuma nu se vede acest lucru. Îi invit pe toți mureșenii să ne fie alături pe parcursul competiției actuale și să ni se alăture cât mai mulți la cele viitoare”, a spus Bogdan Bărbulescu.

Vicepreședintele ACS Gladius Târgu-Mureș, Vlad Pora s-a arătat foarte mulțumit de numărul echipelor participante și încrezător în perspectivele echipelor clubului pe care îl reprezintă. „Ne prezentăm la start cu cel puțin câte o echipă la fiecare categorie. Suntem cel mai bine reprezentat club la această ediție, având în vedere că și numărul copiilor înscriși la clubul nostru a crescut la aproximativ 150. Ne bucurăm să constatăm că la fiecare generație am reușit să umplem golurile pe care le-am avut în anii trecuți la unele grupe. Politica clubului nostru este de a crește generații de tineri baschetbaliști locali, dar nu rezultatele sunt în acest moment primordiale. Avem totuși speranțe pentru clasări bune la grupele din 2005 și 2006, atât la fete, cât și la băieți. Sunt oarecum curios să văd cum vor evolua echipele din 2007, unde avem și copilași din 2008 în echipă, care abia au început să joace, dar putem crește în valoare cu această ocazie. Cred că va fi un turneu foarte benefic pentru noi, mai ales că ne măsurăm forțele cu toate echipele de top la acest nivel din România. Acest lucru va conta foarte mult înaintea Ligii Naționale de Minibaschet care va avea loc la Cluj în această vară”, a fost declarația lui Vlad Pora.

O „investiție” pentru Târgu-Mureș
Managerul SportLife Group, Mărgărit Amza și-a exprimat la rândul său convingerea că această competiție va aduce în timp beneficii nu doar baschetului mureșean, ci și orașului. „Mulțumesc și eu tuturor celor care ni s-au alăturat pentru organizarea aceste competiții. Firma noastră a fost mereu alături de sportul juvenil și vreau să specific faptul că odată cu încurajarea sportului pentru copii, asemenea competiții pot aduce diverse beneficii orașului. Devenind internațională, pe lângă imaginea creată, putem ține cont de faptul că alături de sutele de copii vin alte sute de părinți și susținători ai echipelor, luucruri care nu pot decât să aducă beneficii orașului”, a punctat pentru latura economică Mărgărit Amza.

Mascota „Ghiță”, prezență deja familiară
Dacă pentru ediția trecută a fost prezentată și mascota competiției, elefănțelul „Ghiță”, care a avut un succes neașteptat, îndeosebi în rândul participanților, aceasta nu putea lipsi nici de la această ediție. Deși cu kilograme în plus, explicabile după „un an petrecut în dulap”, cum o scuza din partea sponsorului Cotraco doamna Mihaela Bărbulescu, mascota era „suspectă” de a fi evadat între timp din dulap, deoarece praful lipsea și era într-o formă fizică bună.
Amănunte despre programul partidelor competiției veți putea urmări în cel mai scurt timp.

(Visited 728 times, 1 visits today)

Galerie imagini

Citeste si: